Jobba med oss!

Vill du jobba med förändring och ungdomar i sommar?

I sommar genomför vi ett flertal projekt där ungdomar ges möjlighet att sommarjobba med att utveckla och förbättra sin stad och sitt område. Vi har flera projekt som syftar till att locka fram unga människors inneboende potential och ge dem makt att utveckla sitt eget område och sin ort till det bättre. Vi söker både projektledare och processledare.

Projektledare Tillsammans för[ORTEN] – TILLSATT

Tillsammans för orten är ett sommarjobbskoncept framtaget för att arbeta trygghets- och trivselskapande i ungas egen miljö för att ge dem ägandeskap och stolthet över det område de bor i. Sedan 2013 har över 300 ungdomar sommarjobbat i Vårby, Flemingsberg och nu i Skogås med att göra sin ort tryggare och trivsammare. I varje område anställs mellan 70-90 ungdomar för att under nio veckor rensa ogräs, måla parkbänkar, klippa sly, skapa mötesplatser och mycket mer. Vi söker en projektledare som kan ta ett övergripande ansvar för genomförandet av ett projekt och leda ungdomarnas arbete. Du kommer arbeta tillsammans med två andra projektledare (från två andra områden) med att planera, förbereda och genomföra projektet tillsammans med unga vuxna som arbetat tidigare år och med bra lokalkännedom och erfarenhet av den pedagogiska modellen. Projektet pågår 12 juni-11 augusti med krav på förarbete under våren och lite efterarbete under hösten. Under sommaren kommer vi överens om ett schema som fungerar för alla med tre veckors semester.

Processledare Ungdomskommissionen/Rättighetsjakten – TILLSATT

I sommar genomför vi flera projekt i Stockholm där unga ges chansen att påverka och utveckla sin stad. Under tre veckor ska en grupp med ungdomar utforska en avgränsad frågeställning och ta fram idéer för hur staden kan övervinna sina utmaningar och förslag på hur livet kan bli bättre för ungdomar som bor där. Som processledare är du en av två som ansvarar för att lotsa sommarjobbarna genom en utvecklingsprocess under tre veckor så att deras idéer och förslag blir tydliga och förankrade hos stadens tjänstemän och politiker. Ni ansvarar tillsammans med projektledaren för gruppens resultat och framgångar. Projekten pågår heltid under tre veckor i början av sommaren med krav på en del förarbete innan.

Huvudledare Barnens byggskola

Sedan flera år har vi ansvarat för att genomföra konceptet Barnens Byggskola. Barnens byggskola ger barn som är 7-10 år en oförglömlig sommarlovsvecka med snickeri, målning och pyssel. Tillsammans skapar vi fantasifulla byggen, leker och åker på utflykt. Förhoppningsvis inspirerar vi några av barnen till en framtid inom bygg. Vi söker huvudledare/projektledare med ansvar för att planera, förbereda och genomföra Barnens byggskola tillsammans med oss och kunden. Byggskolorna pågår 1-2 veckor under juni i norra delen av Stockholm.

Vi söker

dig som har ett driv för att förändra ungas vardag till det bättre, är kreativ, lösningsorienterad och gillar att jobba med ungdomar. Vi ser att du är en bra ledare, klarar av att ta stort eget ansvar, är driven och bekväm i att inte alltid veta exakt vad som kommer hända härnäst.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, processledning, workshops, inflytandeprojekt, demokratiprojekt eller liknande. Det allra viktigaste för oss är att du är en bra person, gillar att jobba med ungdomar och vill jobba med att skapa positiv utveckling. Vi söker flera personer och vill få ihop en grupp av personer med olika bakgrund, erfarenheter, etnicitet och kön. Vi driver även andra  projekt inriktade på ungdomar och stadsutveckling, för den som gör ett bra jobb finns goda möjligheter att fortsätta jobba med oss i andra projekt längre fram.

Lönen är individuell och arbetsplats är flexibel före och efter projekten.

Skicka in ditt CV, personligt brev, collage, videohälsning eller annat som bäst lyfter fram vem du är till ansokan@adtillsammans.se Skriv vilken av tjänsterna du söker i ämnesraden.

För mer information och kontakt maila oss på info@adtillsammans.se

Om oss

AD Tillsammans – Vi jobbar för att ge unga jobb!

Vi är projekt- och processledare med bakgrund i Kaospiloterna som jobbar med att skapa social förändring i staden. Sedan 2013 har vi haft över 300 sommarjobbande ungdomar i projekt drivna av oss. Vi har även en mindre bemanningsverksamhet och cykelverkstad för att ge ungdomar en chans att tjäna pengar och få arbetslivserfarenhet. Lite mer info på adtillsammans.se och respektive projekts facebooksidor/instagram.

Comments are closed